E-ITSPEA 8: IT proff...?


Milline peaks olema IT proff? Kindlasti esimene asi, mida vaadatakse on see, kui pädev on inimene oma valdkonnas. Kui vastavaid teadmisi pole, siis ei ole kindlasti midagi väga hullu, sest enamus asju on õpitavad ning peale teadmiste on veel tähtsaid asju, mis muudab inimese oma ala proffiks.

Proffil peaks olema kindlasti head sotsiaalsed oskused, sest enamus projektidest põhinevad tiimitööl.
Kui proff ei oska oma mõtteid väljendada ning edasi anda enda ideid, siis pole väga kasu nendest teadmistest, mis tal on, sest üksi on praktiliselt võimatu mingeid asju teha. Koostöö on üks väga tähtis osa proffiks olemiseks ning kui seda ei suudeta teha, siis on halvasti.

IT-maailm areneb väga kiiresti, kordades kiiremini, kui mingid muud valdkonnad. Seega on väga tähtis, et proffesionaal suudab ise ennast arendada ning ajaga kaasas käia. Kindlasti üks tähtis osa on ka kohanemisvõime.

Minu arvates haridus ei ole kõige tähtsam osa olemaks IT proffiks, aga kindlasti mingisugune ülikooli paber või kogemus tuleb plussiks. Näiteks, mu õemees õppis kaks aastat informaatikat TalTechis ning läks tööle, kooli lõpetamata ning ma ütleks küll, et tema on IT proff.

Kindlasti üks tähtis osa on ka inglise keele oskamine, sest see annab nii palju juurde. Kui proff ei oska inglise keelt. siis ta takistab ennast kuna ta ei saa ennast täiendada nii hästi, sest enamus kasulikke materjaale on inglise keeles. Lisaks sellele ei saaks ta välismaal õppida ning teistest riikidest tippspetsialistidega asjadest arutada.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist